Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Tožilci nad Tošića z obtožnico

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Tošićev klan bo predvidoma v naslednjih mesecih moral spet pred sodnika.

Zoper Dragana Tošića in njegove domnevne sodelavce pri tihotapljenju heroina so tožilci za pregon organiziranega kriminala vložili obtožnico, ki jim očita tri kazniva dejanja.

Sporočili so, da je skupina tožilcev danes "na Okrožno sodišče v Ljubljani
vložila obtožbo zoper 17 oseb zaradi k. d. neupravičene proizvodnje in
prometa s prepovedanimi drogami po 186. členu KZ-1, hudodelskega
združevanja po 294. členu KZ-1 in kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje
in prometa orožja po 1. odstavku 307. čl. KZ-1".

Pozno popoldne je obtožbo zoper 17 oseb v tako imenovani zadevi Balkanski bojevnik prejelo tudi Okrožno sodišče v Ljubljani. S strani tožilstva je sodišče prejelo tudi predlog za podaljšanje pripora 12 obdolženim (9 priporov in 3 hišni pripori). O podaljšanju pripora bo odločal zunajobravnavni senat, so še sporočili s sodišča.

Organizirano prevažali drogo
Šestnajstim članom domnevne kriminalne hudodelske združbe, ki naj bi jo usmerjal Ljubljančan Dragan Tošić, naj bi organizirali prevoz droge, večinoma kokaina iz Južne Amerike (predvsem Urugvaja), po morju v Evropo.

Dvanajst Ljubljančanov, tri Ljubljančanke in dva Primorca naj bi zadnji dve leti po Italiji najemali stanovanja, kjer naj bi kokain pakirali v manjše pakete in ga prodajali uličnim preprodajalcem. Omenjena kokainska naveza naj bi pri tem sodelovala s srbskim narkokraljem Darkom Šarićem, ki je na begu od lani, ko je združbi poleg srbskih organov pregona na sled prišla tudi ameriška agencija za boj proti drogam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.