Slovenija > Črna kronika
1513 ogledov

Tragedija: V Kolpi utonil 23-letnik

reka Kolpa Saša Despot
Pri prečkanju reke Kolpe na območju Vukovcev se je v petek zvečer utopil 23-letni državljan Maroka. Skupaj s še tremi tujci so poskušali prečkati reko in na ta način vstopiti v državo. Moškemu so na pomoč priskočili domačini, ki so ga oživljali do prihoda reševalcev, a je kljub nudenju pomoči umrl.

Da naj bi se v reki Kolpi na območju Vukovcev utopil moški, so policiste obvestili v petek nekaj pred 19. uro, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kot so zapisali, so policisti ugotovili, da je skupina štirih tujcev na tem območju s prečkanjem reke poskušala nedovoljeno prestopiti državno mejo. Dva tujca sta se zaradi globine reke vrnila na hrvaško stran. Eden od dveh, ki sta pot nadaljevala, se je začel utapljati, drugi je klical na pomoč domačine. Ti so se takoj odzvali, moškega potegnili iz vode in ga oživljali do prihoda reševalcev. Kljub nudenju pomoči je 23-letnik umrl.

Zdravnica je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • alexander 17:14 09.september 2024.

    In sedaj se naj slovenci sekiramo ali kaj? Pač en migrant oz. vsiljen pribežnik brez dokumentov manj.

  • atamama 16:20 09.september 2024.

    Vsaka smrt je preveč pa čeprav migranta. Ni mi pa nekaj jasno in morda bodo tisti, ki berejo po službeni dolžnosti komentarje namignili. Če vozim brez vozniškega dovoljenja-kazen. Če izgubim-ukradejo dokumente v tujini najmanj pot do ambasade, in vse dodatne ...prikaži več neprijetnosti. Če me dobijo brez dokumentov na hrvaškem-kazen. Kako hudiča pa lahko policija popiše ljudi brez dokumentov, jih ne kaznuje, brez dokazov da so preganjani nudi zaščito. Ali lahko kateri poslanec vpraša Pokljukarja, please?

  • puys 15:28 09.september 2024.

    En kriminalec majn v EU, nobene škode.