Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Umirajo zaradi zanemarjanja

null Žurnal24 main
Veliko Britanijo pretresajo primeri zanemarjanja otrok, med katerimi je vse več smrtnih žrtev.

Policisti so v mestu Bristol aretirali 40-letno žensko, potem ko se je v bazenu utopil dveletni Daniel Rees-Smith. Ženska naj bi bila dečkova babica, dveletnika pa so našli mrtvega v bazenu v njeni hiši. Kljub naporom reševalcem, ki so na kraj dogodka prispeli sedem minut po prejetem klicu, dečku ni bilo pomoči. Policija je sporočila, da je bil deček v varstvu pri sorodnikih, medtem ko sta se njegova starša, 19-letna Charlotte Rees-Smith in Andrew Marshall, zabavala v nekem pubu. Dečkovi babici grozi do deset let zapora, če jo obsodijo zaradi zanemarjanja otroka.  

Dečkova starša sta na Facebooku odprla skupino v spomin umrlemu sinu. "Vsi te bomo pogrešali, mali mož. Bodi priden, kjerkoli si. Vidimo se kmalu. Z ljubeznijo, mami in oči," sta zapisala žalujoča starša.

Otroka pustila pred vrati puba

Mestece Etwall pa je pretresla novica, da je mati svojega novorojenega sina pustila pred vrati nekega puba. Zaposleni so dečka našli v torbi, policija pa ga je odpeljala v bolnišnico. Deček, ki so ga poimenovali Jack, dobro okreva. Policija poziva mater, naj se oglasi v bolnišnici, saj so zelo zaskrbljeni za njeno zdravje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.