Slovenija > Črna kronika
18688 ogledov

Umor na Viču: storilec prijet, nož še iščejo

UmorVič3.7.2024 D. M.
Prebivalci mirne soseske ob Jamovi cesti v Ljubljani niso zvečer ničesar videli ali slišali, a se je prav tam odvila krvava tragedija.

Potem ko je sinoči nekaj pred polnočjo 46-letni moški z nožem smrtno poškodoval dve leti mlajšo partnerico, so bili policisti danes zjutraj še vedno v soseski ob Jamovi cesti na ljubljanskem Viču. Storilcu, ki je z žrtvijo obračunal na prostem, v Teslovi ulici, so že ponoči odvzeli prostost, po naših podatkih pa še niso našli morilskega orodja, torej noža.

UmorVič-3,7,24 | Avtor: D. M. Park Arturo Toscanini D. M.

"V parku ArturoToscanini so prebrskali vse smetnjake in grmovja, tudi meni so naročili, naj na svojem dvorišču pogledam, če najdem kaj nenavadnega," nam je povedala bližnja stanovalka, ki je na zelenici sprehajala psa. "Ta park je sicer zelo miren, podnevi se na igralih zabavajo otroci, nekateri zaposleni v bližnjih ustanovah pa pomalicajo na klopcah, na katerih se ob večerih objemajo parčki. Drogeraši se, kolikor vem, ne zbirajo tukaj."

UmorVič-3.7.24 | Avtor: D. M. Prebrskali so vse smetnjake. D. M.
Za droge smo jo vprašali, ker bi bila morda lahko napadalec in pokojna povezana z njimi, čeprav zdaleč ni nujno, da bi bil to motiv za obračun.

Komunala jih je prehitela

"Ob sedmih zjutraj so pozvonili, če lahko pregledajo vrt. Iskali so nož, a niso ničesar našli," nam je pojasnil domačin, ki živi nasproti parka. Tudi vzdolž ulice so pregledovali smetnjake, a so bili nekateri že prazni. "Komunala nas je prehitela," je menda ugotovila policistka.

Preiskovalci so podrobno prečesali zlasti zgornji del Teslove ulice, posebej okolico tamkajšnje poslovne stavbe in vrtca. Varnostnik nam je zaupal, da so se osredotočili na bližnje garaže, okrog njih je bila vidno potacana trava. Ker krvi na tleh ni bilo opaziti, to ni moglo biti prizorišče umora, temveč so iskali nož. Pri tem jim posnetki nadzornih kamer na poslovni stavbi menda niso bili v pomoč, saj naj ne bi delovale.

Vest o krvavem dogodku je začudila tudi stanovalca sosednje hiše: "Ker se je malce shladilo, sem zvečer odprl okna, ki gledajo na ulico. Tudi psička ni zalajala, pa je zelo čuječa. Kakšnega hujšega kriminala pri nas ni, so pa k meni v minulih letih trikrat vlomili, zato sem namontiral nadzorne kamere."

UmorVič-3.7.24 | Avtor: D. M. Potacana trava za garažami. D. M.
Pogovarjali smo se s še eno mimoidočo, ki je močno podvomila, da bi moški in umorjena ženska prebivala v njihovi ulici. "Če bi, bi se že razvedelo. Tukaj drugače res vlada mir. So se pa lani streljali ne tako daleč proč."

Mafijska likvidacija nedaleč proč

Mislila je na likvidacijo 34-letnega Igorja Mančića v Oražmovi ulici, slab kilometer stran. V petek, 20. januarja 2023, je k bivši ženi prišel po otroka. Namestil ju je v mercedesa in sedel za volan, takrat pa je pristopil zamaskirani neznanec, ga večkrat ustrelil in pobegnil. Pokojni je bil že prej tarča strelskega napada: aprila 2020 ga je v Novih Jaršah zadelo pet krogel iz uzija, a je tudi sam odgovoril z ognjem. Razlog: zameril naj bi se slovenski celici Kavaškega klana. Domnevno na pobudo Željka Tešanovića naj bi oktobra 2019 iz hiše družine Čikojević na Okroglem pri Naklem skupaj z Davidom Šolajo in Danijelom Božićem ukradel Klemnu Kadivcu kokain, vreden 1,5 milijona evrov. Božića so slab mesec dni kasneje ugrabili v Ankaranu – Tešanovića jim ni uspelo – njegovo truplo pa našli v začetku decembra, zakopano v gozdu v okolici Okroglega. Še isti mesec so v Španiji prerešetali 20-letnega voznika tovornjaka Šolajo.

Komentarjev 2
  • miho 14:19 03.julij 2024.

    Spet znana zgodba. Moški ubil partnerko. Sprašujem se, zakaj moškim ni na voljo dostopna pomoč, preden storijo kaj takega? Sigurno tega ne storijo kar tako, iz želje po ubijanju, ampak jih nekaj prižene k temu, lahko, da so predtem iskali ...prikaži več pomoč (vsaj poskusili so, a videli, da morajo vse sami), potem je pa počilo. Zelo žalostno.