Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Umrla zaradi "migrene"

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Britanka Jane se je v bolnišnico odpravila po tem, ko jo je več dni bolela glava. Zdravniki so ji rekli, da ima le migreno. Čez 48 ur je umrla.

Ker je Jane več dni bolela glava, se je odpravila po nasvet k zdravnikom. Tridesetletnica je čutila hude bolečine v vratu in glavi. Zdravniki so ji rekli, da ima le migreno, a čez dva dni je umrla.

Izkazalo se je, da je imela zelo redko obliko virusa, zaradi katerega so ji možgani začeli zatekati.

"Jane je imela februarja hude glavobole, zato sem jo odpeljal v bolnišnico v Birminghamu, kjer so ji skenirali glavo. Rekli so, da niso odkrili ničesar neobičajnega. Poslali so jo domov," je dejal njen mož Dean. Njeno stanje se je v nekaj urah bistveno poslabšalo in ni mogla niti več vstati iz postelje.

"Znova sem jo odpeljal v bolnišnico. Kričala je od bolečin. Sestra ji je dala morfij in ni želela poklicati zdravnika. Jane niso mogli pustiti v bolnišnici, ker ni bilo prostih postelj," dodaja 29-letni Dean. Ko je sestra le prišla do nje, je bila Jane že mrtva. Obdukcija je pokazala, da je imela redek virus.  V bolnišnici so dejali, da bodo opravili posebno preiskavo primera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.