Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Uničujoč požar v proizvodni hali podtaknjen?

Gasilec EPA
Včeraj popoldan je požar v proizvodnem obratu pri Pivki povzročil ogromno gmotne škode. Pojavil se je sum, da je bil ogenj podtaknjen.

V požaru, ki se je v petek popoldne vnel v proizvodni hali podjetja Purplatex v Povžanah, je nastala večja gmotna škoda. Proizvodni objekt v velikosti 15 krat 50 metrov je zgorel v celoti, smo poročali že včeraj.

Ob tem pa je prišlo tudi do zdravstvenih težav enega od gasilcev, ki so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V proizvodni hali podjetja Purplatex v občini Hrpelje-Kozina je zagorelo v petek ob 16.40. Za gašenje požara so bili aktivirani gasilci iz Sežane in Kopra ter okoliških društev. V objektu je zgorela vsa oprema, stroji in material - poliuretanska pena, je na svoji stran poročala Uprava za zaščito in reševanje. 

Na Policijski upravi (PU) Koper so za STA pojasnili, da so kriminalisti zaključili z ogledom kraja požara. Trenutno zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine, preverjajo tudi sum storitve kaznivega dejanja v povezavi z namerno podtaknjenim požarom.

Ponovno bodo preiskali tudi vse do zdaj že zbrane podatke in pregledali posnetke z mobilnih telefonov očividcev, so še navedli na PU Koper.

Lastnik podjetja Purplatex Hektor Šepič je za Primorske novice navedel, da je zgorelo vse: stroji, izdelki, zaloge, material. "Zgorelo je 25 let trdega dela," je dodal lastnik podjetja. Pojasnil je še, da so zadnji delavci prostore zapustili ob 14.20, dobro uro in pol pozneje pa je zagorelo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • brenco 15:13 09.april 2016.

    PRI PIVKI? Ste resni? Malo poznavanja Slovenije nebi škodilo ;) Če že, je pri Kozini...