Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

V Aha Muri ovadbe zaradi nenamenske porabe kredita

denar Shutterstock
Murskosoboški kriminalisti so kazensko ovadili dve osebi iz gospodarskih družb iz Murske Sobote in Srbije za dve kaznivi dejanji preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti. Po neuradnih informacijah gre za posojila podjetju Aha Mura.

Osumljeni osebi iz murskosoboške gospodarske družbe sta v letih 2011 in 2012 del pridobljenih nepovratnih državnih sredstev porabili za kreditiranje svojih povezanih družb, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Na ta način sta osumljeni osebi po mnenju kriminalistov nenamensko porabili 1,7 milijona evrov, saj nista ravnali v skladu s pogodbo.

Prav tako sta osumljeni osebi iz gospodarske družbe iz Srbije v letih 2012 in 2013 del sredstev iz pridobljenega kredita v višini 750.000 evrov začasno naložili pri prodajalcu strojne opreme in nastopili kot porok pri dveh posojilnih pogodbah. Tudi v tem primeru sta po mnenju kriminalistov osumljeni osebi nenamensko porabili sredstva, saj nista ravnali v skladu s kreditno pogodbo.

Neuradno: ovadbe zaradi Aha Mure 

Murskosoboški kriminalisti so sicer julija lani preiskovali sume storitve kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti v tekstilnem podjetju Aha Mura, v Ljubljani pa so obiskali tudi solastnico družbe Mojco Lukančič. Kriminalisti so po njenih besedah takrat preiskovali sume odtekanja državne pomoči v hčerinsko družbo Aha Mura Prvi maj.

V hišnih preiskavah so iskali dokaze, da naj bi bila dva milijona evrov od državne pomoči uporabljena za hčerinsko družbo Aha Mura Prvi maj, ki deluje v Srbiji.

Komentarjev 1
  • dragec 14:45 19.februar 2014.

    STARMAN - izvoljenec ljudstva,kije bil tudi en od tistih,ki so uničili to MURO -----AHA!!!!!!!!