Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

V akciji aretiranih 19 preprodajalcev

Kokainu je razbita preprodajalska združba dodajala nevarne snovi. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so predstavili novo akcijo, v kateri so aretirali 19 preprodajalcev z drogo. Odkrili so tudi, da jih je o akciji obveščala uslužbenka sodišča v Ljubljani.

Od avgusta lani so kriminalisti na območju Ljubljane opazovali 19 ljudi in jim tudi prisluškovali. Rezultat so bile junijske aretacije, med njimi tudi domnevnih voditeljev združbe 32- in 27-letnika iz Ljubljane. Ali med to akcijo in akcijo Balkanski bojevnik obstaja povezava, šef ljubljanskih kriminalistov ni mogel odgovoriti. Kot pravi, bo to pokazala nadaljnja preiskava.

Preiskava je tudi pokazala, da so bili osumljeni opozorjeni, da jih policisti in kriminalisti opazujejo. O tem jih je obveščala 24-letna uslužbenka ljubljanskega sodišča. Po naših informacijah gre za T. D. Policisti so ji tudi preiskali hišo.

Med aretacijo so združbi zasegli tudi pol kilograma kokaina, za katerega bi iztržili okrog 25 tisoč evrov. Cena grama je bila namreč od 25 do 80 evrov, odvisno od čistosti. So pa kriminalci v kokain mešali tudi dve smrtno nevarni snovi, so povedali na policiji.

Člani združbe so imeli vsak svojo vlogo, vodjema pa so tedensko nosili zaslužek. Med člani je tudi 28-letni Makedonec, ki so ga prijeli že 12. decembra lani, osumljen pa je tudi bombnega napada pred lokalom Ultra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.