Slovenija > Črna kronika
521 ogledov

V enem večeru si je "privozila" kar 4020 evrov kazni

Vožnja pod vplivom alkohola, pijan za volanom Profimedia
S PU Novo mesto so sporočili, da so včeraj imeli opravka s pijano voznico, ki je kar dvakrat pijana naletela na policijsko kontrolo.

Črnomaljski policisti so bili okoli 19. ure obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru pred gostinskim lokalom v Semiču, kjer naj bi voznik trčil v parkirano vozilo in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti 62-letno povzročiteljico nesreče izsledili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonila, zato so ji odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

A več kot očitno omenjena voznica prepovedi ni upoštevala, saj so jo okoli 20.30 policisti PU Novo mesto ponovno kontrolirali in ji odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 0,92 miligrama alkohola (1,9 g/kg). Vozilo znamke subaru forester so ji zasegli, zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog in uvedli prekrškovni postopek. Za omenjene kršitve je določena denarna kazen v višini 4.020 evrov, vozniku motornega vozila se izrečejo tudi kazenske točke, zaradi katerih preneha veljavnost vozniškega dovoljenja, so sporočili s PU Novo mesto. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 11:28 01.avgust 2024.

    Ali ni škoda časa in denarja? Pa ugleda Policistov? Zelo zanimivo bi bilo slediti primeru kakšna kazen bo na koncu pri sodniku..... ČE BO

  • Toma 10:24 01.avgust 2024.

    Od tega bodo dobili 0,00€. Škoda znamk!