Slovenija > Črna kronika
9043 ogledov

V istem bloku Aleš decembra ubil mamo, zdaj še Maja partnerja!

Maja Nosan-uboj-2.7.24 D. M.
V bloku sredi Kočevja sta se v sedmih mesecih zgodila kar dva uboja. Pred nekaj dnevi so pokopali Alena P., preiskovalni sodnik pa je Maji N. odredil pripor.

Minuli petek so v Moravi na Kočevskem pokopali 32-letnega Alena P., ki naj bi ga v soboto, 22. junija, do smrti zabodla sedem let starejša partnerica Maja N. Tragedija se je odvila v bloku na Trgu sv. Jerneja v središču Kočevja. Saj ni res, pa je: v istem, prvem nadstropju, le nekaj vrat naprej, naj bi v začetku lanskega decembra, torej pred sedmimi meseci, Aleš K. do smrti pretepel mamo Danico.

Maja Nosan-uboj-2.7.24 | Avtor: D. M. Alen je izkrvavel pred temi vrati. D. M.
Obe stanovanji še zapečateni

Ob našem obisku so bila vrata obeh stanovanj še vedno zapečatena. Na hodniku vlada zlovešče vzdušje, so nam povedali stanovalci.

Od njih smo izvedeli nekaj podrobnosti o obeh dogodkih, najprej pa, kdo sploh živi v bloku: "Po Jazbinškovem zakonu so kar nekaj stanovanj pokupili premožni Kočevci in jih začeli oddajati, najraje ljudem s socialnega obrobja, in to zaradi preprostega razloga: 80 odstotkov najemnine v tem primeru krije občina oziroma sociala, zato se jim ni bati, da bi ostali brez plačila. V najslabšem pa jih zlahka izženejo. Tako smo postali tranzitni blok, razmeroma malo nas tukaj prebiva že desetletja."

Peljali so jo našivanje

Tudi Alen P. in Maja N. iz Trate sta stanovanje menda najela šele pred dvema mesecema. "Oba na socialni podpori, sta hodila na Rdeči križ po hrano. Zagotovo sta bila odvisnika od alkohola, verjetno pa tudi drog. Nočem soditi, ampak, ko opaziš narkomana, ga prepoznaš, Maji manjka veliko zob," nam je pripovedovala soseda iz višjega nadstropja.

Njuno razmerje je bilo, milo rečeno, burno, in se ni ustavilo le pri glasnih verbalnih obračunih. "Dober mesec pred smrtjo je Alen tako pretepel Majo, da so jo peljali na šivanje. Takrat sem klicala najemodajalca, naj se kaj takega ne ponovi. Res jima je rekel, da naj se pomirita, sicer ju bo izselil," je dejala sogovornica. Od drugih smo slišali, da je znala biti nasilna tudi Maja, "velikokrat ga je podila iz stanovanja".

Zaman so ga oživljali

Po naših informacijah naj bi se ob nakazilih socialne pomoči prirejale zabave. Dva dni pred usodnim dogodkom se je pri Maji in Alenu tako zbralo še nekaj prijateljev, nekaj iz bloka in nekaj od drugod. "Ko sta ostala sama sta se očitno sprla, in Alen je menda skozi okno zalučal sušilec za perilo," so nam povedali domačini.

V soboto okrog treh popoldne naj bi Alen z brisačo, ovito okrog vratu, prišel na hodnik: "Nato se je vrnil v stanovanje, prišel nazaj, in se zgrudil na tla ter z glavo udaril ob ploščice. Maja je bila hitro ob njem in soseda ji je naročila, naj pokliče pomoč, pa je bila tako zmedena, da jo je nazadnje sama. Reševalci so se trudili z oživljanjem, Alenu so dajali tudi nekakšne injekcije, vendar je bilo vse zaman. Do šestih popoldne je ležal tam, pokrit z rjuho, dokler niso iz Ljubljane prišli sodni izvedenci. Na tleh je ostala velikanska krvava luža."

Alen P. naj bi izkrvavel zaradi vboda v prsni koš, ki mu ga je menda zadala Maja N. To so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njo odredil pripor. Osumljena je uboja.

Aleš je že obtožen

Aleš Krošelj-uboj-5.12.23 | Avtor: D. M. Le nekaj vrat naprej je Danico pokončal njen lastni sin. D. M.
Šokirani stanovalci so se ob tem seveda spomnili na sploh ne tako davno nasilno smrt 67-letne Danice, "klicali smo jo Nada", ki so jo našli v kopalnici, ter aretirali njenega 40-letnega sina edinca Aleša K. "K meni je denimo prišla po sladkor in obljubila, da ga bo vrnila, pa sem ji rekla, da ni treba. Zelo je bila prijazna, a včasih nekako izgubljena, ne vem, ali si je morda tudi sama občasno lajšala težave, ki jih je imela s sinom. Bil je na metadonu in jo izsiljeval za denar, sposojal pa si je tudi drugod, med drugim pri Romih, ki zahtevajo od 30 do 50-odstotne obresti. Njuna malha z njeno skromno pokojnino in njegovo socialno podporo se je tako hitro izpraznila," je nadaljevala stanovalka in dodala: "Starši so včasih premalo odločni do otrok."

Kot smo izvedeli že decembra, naj bi Aleš od matere zahteval denar takoj, ko je dobila penzijo. Sosedje so takrat slišali kričanje, ki pa je potihnilo. Ko so našli Danico, je bila mrtva že dva dni, morda celo dlje. Zoper Aleša K., ki naj bi jo pokončal kar s pestmi, je že vložena obtožnica, prav tako zaradi uboja, v katero pa je vključen tudi člen, ki se nanaša na neprištevnost, zato na sojenju ni izključen izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja in varstva v zdravstvenem zavodu.

Komentarjev 12
  • Pepe007 11:16 03.julij 2024.

    Dekriminalizacija posedovanja drog za osebno uporabo prinaša neke rezultate. So pozitivni? Za državo gotovo, saj ni med top nalogami Policije iskanje uporabnikov drog, ki jih ne moreš uspešno kaznovati kot nekega malega pokornega državljana, ki hodi v povprečno službo in ...prikaži več polni proračun z dobro polovico svojih bruto prihodkov.

  • Enzgg4 10:07 03.julij 2024.

    Fak, a takmu folku res kdo oddaja? Pa saj to ti vse uničijo. Ko take fukneš ven, moraš ven zmetati še vso opremo, ker je verjetno vse svinjsko in polomljeno.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:04 03.julij 2024.

    V blokih se dogaja svašta,od prostitucije,mamil in umorov,pa pol stanuj tam,vse gre v maloro