Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

V Kranju oropal poštarja

policija
1/2
Anže Petkovšek
Kranjski policisti so bili danes okoli 9.15 obveščeni o ropu v Žabnici pri Kranju.

Na Policijski upravi Kranj so pojasnili, da je oropani "uslužbenec gospodarske družbe, ki se ukvarja s poštnimi storitvami", in policisti "izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev".

Roparja sta pri tem uslužbenca tudi lažje telesno poškodovala in se po dejanju z osebnim  vozilom renault scenic sive barve odpeljala proti Kranju. Policisti so na kraju pridobili osebni opis storilcev in ugotovili, da je imel eden od storilcev kratke rjave lase. Oblečen je bil v temne športne hlače in pulover modre barve z belimi črtami.

Drugi storilec je imel kratko pristrižene oz. pobrite lase na irokezo, oblečen pa je bil v modre športne hlače in siv pulover s kapuco. Dejanje neznanih storilcev je ostalo pri poskusu, saj uslužbenec  gospodarske družbe ni prenašal denarja, temveč je imel pri sebi le knjižico za potrditev sprejema pošiljk.

Policisti prosijo vse, ki bi o dejanju ali storilcih kaj vedeli, naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo  ali pokličejo na interventno številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Opozorilo pri sprejemanju in prenašanju denarja

So pa s kranjske policijske uprave naknadno poslali sporočili, da se medijih v zadnjih dneh pogosto omenja, da bodo danes izplačane pokojnine, ki jih upravičencem pogosto prinašajo uslužbenci gospodarskih družb, ki se ukvarjajo s poštnimi storitvami.

Zato policisti opozarjajo na previdnost pri tovrstnem sprejemanju in prenašanju denarja. Upravičenci, ki denar sprejemajo, in drugi, ki denar prenašajo, naj bodo zato pozorni na morebitna sumljiva ravnanja ljudi, ki jih ne poznajo in se v tistem času zadržujejo v njihovi okolici. Če sumijo, da bi bilo z ravnanjem osebe lahko storjeno nezakonito dejanje, pa naj o tem takoj obvestijo policijo na interventno številko 113 oz. naj pokličejo na anonimni telefon 080 1200.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.