Slovenija > Črna kronika
2147 ogledov

V Ljubljani vodil izgrede, zdaj priprt na Kosovu

Anis Ličina Anže Petkovšek
Kosovski policisti so aretirali Anisa Ličino, vodjo nasilnega protesta leta 2020 v Ljubljani, pri njem pa našli tudi droge.

Na Kosovu so na podlagi mednarodne tiralice prijeli in priprli slovenskega državljana, po poročanju portala 24ur Anisa Ličino, ki je v domovini znan predvsem po organizaciji nasilnih izgredov 5. novembra 2020.

Kosovski policisti so v sodelovanju z avstrijskimi organi 42-letnega Ličino v ponedeljek aretirali v Prištini, pri njem pa našli večjo količino drog. To ni bilo prvič. Leta 2021 se je v Ljubljani začelo sojenje kriminalni združbi, vpleteni v preprodajo prepovedanih mamil. Ker je bilo obtoženih kar 33 – 19 jih je krivdo priznalo že na predobravnavnem naroku –- so jim med prvimi sodili na Gospodarskem razstavišču, saj je bila sodna dvorana premajhna.

Tudi v Ljubljani obsojen zaradi mamil

Preprodajalci, ki naj bi jih vodil Aleš Zupančič, naj bi delovali v Sloveniji, Avstriji in na Hrvaškem, kjer naj bi med septembrom 2017 in januarjem 2020 zaslužili najmanj 1,3 milijona evrov.  Proizvajali naj bi tudi heroin in amfetamine in poskrbeli za transport kokaina iz Ekvadorja v koprsko pristanišče. Leta 2022 je sodišče osmerico obsodilo na skupaj slabih 28 let zapora. Ličina je dobil tri leta in pol ter 7000 evrov stranske denarne kazni.

A to je bilo že po nasilnih protestih. Tisti novembrski četrtek sta v središču Ljubljane potekala dva shoda, eni protestniki so vzklikali proti vladi, drugi nasprotovali ukrepom za zajezitev epidemije koronavirusa. Med slednjimi je bila tudi skupina udeležencev, ki naj bi jih torej vodil Ličina, tam pa so bili samo zato, da bi zanetili izgrede. Napadali so policiste, novinarje in druge protestnike, se po začetku na Trgu republike razpršili po mestu, in še dve uri vztrajali z nasiljem. Poškodovanih je bilo 15 policistov in fotoreporter.

Komentarjev 19
  • Majazmaja 14:16 13.avgust 2024.

    Upam, da tega Anusa (!) Kosovci obdržijo v njihovem arestu za naslednjih 30 let.

  • sam1 13:55 13.avgust 2024.

    Nojboljše,da po prestani kazni na kosovu,svoj biznis nadaljuje v naši prestolnici in sigurno se bo povzpel med elito......

  • Soljatar 13:54 13.avgust 2024.

    je tulil po LJ, da je Ljubljana njegovo mesto phahaha...seljačina bosanska...