Slovenija > Črna kronika
12447 ogledov

V naselju odjeknili streli, na policiste metali kamenje

Policija, fotografija je simbolična Profimedia Policija, fotografija je simbolična
Na območju naselja Kerinov Grm so zvečer odjeknili streli. Ko so policisti prišli na kraj, so posamezniki iz naselja policiste ovirali.

Policisti PP Krško so v ponedeljek okoli 20.30 prejeli več obvestil občanov, da so slišali streljanje na območju naselja Kerinov Grm. Na kraj se je odpeljalo več patrulj. Policisti so zbrali obvestila, opravili ogled in pregledali širše območje. 

Na travniku pri Kerinovem Grmu so našli in zasegli večje število tulcev, eno kroglo pa so zasegli na območju Hrastja pri Cerkljah. Po prvih ugotovitvah naj bi osumljenec, ki je pred prihodom policistov pobegnil s kraja, streljal v zrak.

Policisti so preverili, ali je morebiti prišlo do ogrožanja helikopterja Slovenske vojske na območju Cerkelj ob Krki. Ugotovili so, da v času streljanje helikopter ni bil v zraku.

Potekal so številne aktivnosti za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Danes so 26-letnega osumljenca izsledili in prijeli. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hkrati poteka tudi preiskava kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, saj so posamezniki iz naselja ovirali delo policistov in proti njim metali kamenje. Poškodovan ni bil nihče, prav tako niso bila poškodovana službena vozila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Toma 14:27 08.oktober 2024.

    Ograjo okrog rezervata pa zaboj orožja noter. Problem se bo kar sam rešil ;-)

  • bobubob 14:11 08.oktober 2024.

    Še malo naj državni organi razpravljajo o ciganski 'problematiki', pa bodo na civile letele bombe namesto kamenja. Problematika? Nobene problematike ne vidim. Vidim le neenakopravno obravnavo pred zakonom. Za civile se zakonodaja izvaja, za cigane pa ne.

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 14:07 08.oktober 2024.

    dajte jim zaboj granat pa naj se pobijejo med sabo.