Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V omari skrivala trupelca otrok

Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Primer, ki je šokiral Veliko Britanijo: 55-letnica je 20 let v omari skrivala trupelca svojih mrtvorojenih otrok.

55-letna Britanka Bernadette Quirk je danes na sodišču priznala, da je med letoma 1985 in 1995 rodila štiri mrtvorojene otroke. Enega je zažgala, tri pa ovila v časopisni papir in jih zaprla v plastični zaboj, ki ga je vsa ta leta hranila v svoji garderobni omari. Quirkova je še priznala, da je zanosila v času, ko je njen zakon razpadel, več podrobnosti pa ni hotela izdati. Posmrtne ostanke novorojenčkov je lanskega julija odkrila njena hči Joanna Lee, ki je o odkritju obvestila policijo. Quirkovi bodo kazen izrekli 11. oktobra.

Živela zelo razuzdano
Detektiv Neil Bickley, ki primer preiskuje, je povedal, da je imela Quirkova po ločitvi "zelo razuzdano življenje in da je pogosto menjala spolne partnerje". Pogosto naj bi se selila in imela težave z alkoholom, ostanke otrok pa je skrbno čuvala. Na sodišču je zatrdila, da so se vsi otroci rodili mrtvi, lahko pa bi jo obtožili prikrivanja rojstev otrok.

Eden od forenzikov je kljub temu, da so bila trupelca v slabem stanju, dejal, da so se vsi otroci rodili s prirojenimi napakami in da so se najverjetneje rodili mrtvi zaradi zastoja v rasti. Quirkova na sodišču ni znala povedati, kdaj točno je rodila otroke, detektivi pa se pri preiskavi zaradi njenega pomanjkljivega spomina soočajo s številni težavami.

Sodnik je zaslišanje Quirkove, ki ima tri odrasle otroke, preložil, ker ga "zanima ozadje zgodbe". Medtem ko čaka na kazen, so se njeni sorodniki odločili, da bodo trupelca otrok dostojno pokopali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.