Slovenija > Črna kronika
57607 ogledov

V romskem naselju Žabjak množica policistov, izvedeli smo, zakaj

Žabjak M. G.
Sinoči so v novomeško romsko naselje Žabjak-Brezje pridrveli policisti in menda tudi specialci.

Novomeški policisti pogosto posredujejo v tamkajšnjih romskih naseljih. Prejšnji mesec sta se tako v Šmihelu sprli dve romski družini, pri čemer je 51-letnik streljal na soseda, prepričan, da ga je ta prijavil zaradi nezakonite gradnje. Pri tem je ena od krogel zadela v nogo otroka. Ko so policisti že zaključili aktivnosti na terenu, je prišlo še do požara – zagorela je hiša osumljenca, škode je bilo za 20.000 evrov.

Sinoči pa so se možje v modrem in po pričanju očividcev tudi specialci zgrnili v naselje Žabjak-Brezje. Pred kolono maric je bilo parkiranih najmanj 30 avtomobilov Romov.

Izvedeli smo, da tokrat niso posredovali dolenjski policisti, ampak ljubljanski. "Kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana so včeraj v naselju na območju PU Novo mesto izvajali preiskovalna dejanja v zvezi kaznivega dejanja drzne tatvine. Med preiskavo so pridržali 28-letnega osumljenca in 29-letno osumljenko, ki sta bila na podlagi usmeritev pristojnega državnega tožilstva po vseh zbranih obvestilih in preiskovalnih dejanjih izpuščena na prostost. Zoper oba bo podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani," je danes sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave in dodala, da sta bila oba osumljena že večkrat obravnavana za premoženjska kazniva dejanja.

Komentarjev 29
  • munja 13:50 10.oktober 2024.

    ginko, že zdavnaj ga je zamudil. Ubogi vsi tisti, ki so morali jesti hrano od tega podklukanega kuharčka.

  • Toma 07:19 10.oktober 2024.

    Sem že 2x peljal mimo takšne racije. Začne se že pred šesto uro ;-)

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 04:54 10.oktober 2024.

    Bravo vlada, tako je treba...In ne samo gobcat kot je prejšnja vlada,. ki ni naredila NIČ, ne na tem področju, ne kjerkoli drugje...Razen, da je neznano kam ob neznanem času izginilo za tretjino JEK2 milijardic..Banda lopovska