Slovenija > Črna kronika
50 ogledov

V soboto ven, včeraj nazaj

Razloge za Tošićev pripor naj bi preiskovalna sodnica znova utemeljila in mu jih Žurnal24 main
Balkansko. Sedmoosumljenemu tihotapcu med prvimi razveljavili pripor in ga znova odredili.

Kriminalno. Dragan Tošić, domnevni vodja slovenskih tihotapcev kokaina, se je danes že drugič v petih dneh pritožil zoper pripor. V soboto dopoldne je izvenobravnavni senat ljubljanskega sodišča njegovi prvi pritožbi ugodil, preiskovalna sodnica pa je včeraj pozno popoldne znova presodila, da bi bil Tošić na prostosti begosumen, vplival na priče in ponovil kaznivo dejanje.

Najprej ugodeno

Odločila ministrova žena
Zalar. Petim pritožbam naj bi v soboto ugodila žena pravosodnega ministra Mojca Zalar Kocjančič kot sodnica poročevalka v tričlanskem izvenobravnavnem senatu. "Vsi trije sodniki so pri odločanju enakopravni," pravi Tanja Glogovčan z ljubljanskega sodišča.

Sprva naj bi ugodili tudi pritožbam Tošićevih štirih domnevnih pajdašev. "Trije sodniki so presodili, da preiskovalni sodniki, ki so osumljene poslali v pripor, niso dovolj dobro utemeljili niti razlogov, zakaj se jim pripor odreja, niti razlogov, zakaj so utemeljeno osumljeni kaznivih dejanj," razlaga neuradni vir blizu pravosodju. Izvenobravnavni senat je zato vnovično presojanje naložil preiskovalni sodnici, ki je morala včeraj popoldne še enkrat utemeljiti priporne razloge.

Nove pritožbe
Sedmoosumljeni Boštjan Kopčič je med prvimi, ki jim je preiskovalna sodnica znova odredila pripor. "Pozno popoldne smo po faksu prejeli najprej razveljavitev sklepa o sredini odreditvi pripora in hkrati že vnovično odreditev pripora," je potrdil Kopčičev zagovornik Benjamin Peternelj, ki se bo danes spet pritožil zoper pripor. Sredi popoldneva pa sta po naših neuradnih informacijah sobotno sodniško razveljavitev pripora in včerajšnjo vnovično odreditev prejela tudi osumljena Jakob Remškar in Peter Khermayer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.