Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Vandali so se spravili na okna

Tak je bil danes pogled na razbita okna šole. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Škoda. Za zdaj še ni znana, saj jo policisti še ocenjujejo, pouk pa je potekal normalno.

“Naš hišnik je bil o tem, da je na šoli razbitih več oken, obveščen v nedeljo zjutraj, zaposleni in učenci pa smo to, da so bili na delu vandali, izvedeli danes,” so nam povedali v tajništvu I. osnovne šole v Vrunčevi ulici. Policisti za neznanci, ki so v noči na nedeljo na šoli razbili kar 28 oken in bodo ovadeni zaradi poškodovanja tuje stvari, še poizvedujejo, prav tako še ocenjujejo nastalo škodo.

Popisana fasada
Vandalizem
. Kot je za Žurnal24 pojasnila Milena Trbulin s Policijske uprave Celje, se kazniva dejanja, povezana z vandalizmom, pojavljajo, a so redka in niso zelo izstopajoča. Nazadnje so se policisti ukvarjali s popisano fasado na eni od celjskih srednjih šol.

Večkrat tarča vandalov
Kot so razložili na šoli, so bili do zdaj že velikokrat tarča vandalov, a tako hudo kot ni bilo še nikoli. “Varnostniki Prosignala sicer opazujejo okolico šole, tudi alarmne naprave imamo, a vandalov očitno to ne ustavi, saj skoraj ne mine konec tedna, da ne bi bilo razbito kakšno okno,” je dejal ravnatelj Branko Močivnik. Kot je povedal, pouk včeraj – čeprav so bila okna razbita tako v nekaterih učilnicah v prvem nadstropju kot v spodnji etaži, kjer sta knjižnica in telovadnica – ni bil okrnjen, saj so snažilke razbitine pospravile še pred prihodom učencev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.