Slovenija > Črna kronika
448 ogledov

Včeraj dve prometni nesreči v okolici Novega mesta

Prometna nesreča - nalet
Včeraj sta se na območju policijske uprave Novo mesto zgodili dve prometni nesreči.

Okoli 17. ure so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Češnjevek in Lipnik. Po ogledu so ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtomboil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 46-letni voznik. 46-letni voznik in njegova 84-letna sopotnica v njegovem vozilu sta utrpela lažje poškodbe. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.

Druga prometna nesreča se je zgodila okoli 21.30 ure v Žabji vasi v Novem mestu. 30-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtomobil 21-letne voznice. Policisti PP Novo mesto so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, lažje poškodovano voznico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola.


Obema povzročiteljema nesreč so odvzeli vozniška dovljenja, nadaljujejo pa z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.