Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Vinjen zaspal, ko je zagorela odeja

gasilci požar PGE Celje
72-letnemu moškemu je med spanjem odeja padla na električni radiator in zagorela. Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je ostal v bolnišnici.

Včeraj nekaj po 19. uri je zagorelo v pritličnem stanovanju na Tovarniški cesti v Kidričevem. 72-letnemu moškemu je med spanjem s postelje na električni radiator padla odeja. Prišlo je do pregretja stikala in električnih žic radiatorja, zaradi česar je začela odeja tleti, to pa je povzročilo gost dim. Na pomoč je hotel priskočiti sosed, vendar zaradi pregostega dima ni mogel v zakajeno stanovanje, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Moškega so rešili gasilci, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ptujsko bolnišnico. V požaru na srečo ni bil opečen ali drugače poškodovan, zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom pa je ostal na opazovanju. Ugotovili so tudi, da je imel v organizmu 2,21 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ob dogodku je nastalo za okoli sto evrov materialne škode, saj sta uničeni samo zagorela odeja in električni radiator. V stanovanjskem bloku je sicer 11 stanovalcev, vendar nihče od osmih, ki so bili v času požara doma, ni bil ogrožen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.