Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Voznik začetnik trčil v policijsko vozilo, trije poškodovani

Nesreča v Kranju
1/5
PU Kranj
Kranjski prometni policisti so včeraj okoli 23.30 v križišču Oldhamske, Bleiweisove in Kidričeve ceste v Kranju obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo.

V nesreči so bili lažje poškodovani trije udeleženci, od tega dva policista s Policijske postaje (PU)  Kranj in 20-letni sopotnik v vozilu povzročitelja. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 20-letni voznik iz Seničnega pri Tržiču v semaforiziranem križišču najprej izsilil prednost policijskemu vozilu, ki se je pravilno in po prednostni cesti peljalo po Bleiweisovi cesti proti centru Kranja, in nato trčil vanj, so sporočili s PU Kranj.

Povzročitelj, voznik začetnik, je bil pod vplivom alkohola (izmerili so mu 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi izsiljevanja prednosti mu bodo izdali tudi plačilni nalog v znesku 250 evrov in tri kazenske točke, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bodo zoper njega podali še nujni obdolžilni predlog na okrajno sodišče za prekrške. Za prekršek je predpisana globa najmanj 900 evrov in 16 kazenskih točk, so še zapisali.

Komentarjev 9
  • KOJAK 12:41 23.januar 2013.

    Od kdaj pa imate v Polju internet?

  • gec 11:04 23.januar 2013.

    NO VIDIŠ IDIOT SAJ SE BOŠ ŠE NEKAJ NAUČIL NA TEM ŽURNALU.

  • KOJAK 11:03 23.januar 2013.

    Ja hvala spoštovani "gec". Ko zmanjka argumentov, idej, dejstev potem je najlažje človeka ozmerjati z idiotom. Upam stavit da si za večino bralcev ti IDIOT in ne jaz. Pa prijeten dan še naprej spoštovani strokovnjak za policijske uprave in njihove pristojnosti. :)