Slovenija > Črna kronika
2077 ogledov

Vrglo ga je iz kabine, poškodbam je podlegel

prometna nesreča predor tovornjak gasilci arhiv PGD Slov. Konjice
Nesreča na ljubljanski obvoznici je terjala človeško življenje.

Voznik tovornjaka, ki se je včeraj hudo poškodoval v prometni nesreči na južni ljubljanski obvoznici, je kasneje v bolnišnici umrl. Nastala je tudi gmotna škoda v višini več deset tisoč evrov, danes sporočajo s Policijske uprave Ljubljana.

30-letnemu vozniku, slovenskemu državljanu, je včeraj popoldne pred izvozom Ljubljana Center iz za zdaj neznanega vzroka počila pnevmatika na tovornjaku s pripetim priklopnikom, zaradi česar je vozilo zaneslo levo in se prevrnilo, nato pa je drselo v smeri vožnje in trčilo v kovinsko varnostno ograjo ob levem robu vozišča.

Voznik prevrnjenega tovornjaka med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, v nesreči ga je vrglo iz kabine tovornega vozila.

Priklopno vozilo, ki je ostalo vpeto v tovorno vozilo, je prav tako zaneslo levo, tako da je zapeljalo preko kovinske varnostne ograje med smernima voziščema na prehitevalni pas nasprotnega smernega vozišča. Pri trčenju se je razsul papir, ki ga je tovornjakar prevažal.

V času razsutja tovora sta iz smeri Barja proti Rudniku po desnem prometnem pasu pripeljala 38-letni voznik tovornega vozila in 66-letna voznica osebnega vozila, razsuti tovor je poškodoval obe vozili.

Nesreča v Mariboru Slovenija Druga smrtna žrtev na naših cestah v enem dnevu

Še vedno zastoji

Promet na južni obvoznici med priključkoma Center in Rudnik po podatkih Prometno informacijskega centra za državne ceste zaradi odstranjevanja posledic včerajšnje prometne nesreče v obe smeri še vedno poteka samo po voznem pasu. Nastal je zastoj v obe smeri. Potovalni čas se podaljša za pet do deset minut, so objavili.

*Fotografija je simbolična.

Reševalno vozilo Žalostno Slovenija Nova žrtev slovenskih cest

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • jakec1575 08:43 01.avgust 2018.

    Na tej tocki bo se res lahko zganila agencija za varnost v prometu in pripravila ostrejso zakonodajo preverjanja pnevmatik tovornih vozil. Velikokrat lastniki silijo voznike v neprimerna vozila z nevarnimi pnevmatikami. Na meji bi morali izvesti mesecno akcijo nad tujimi ...prikaži več tovornimi vozili. Vse, ki nimajo primernih pnevmatik zavrniti in obrniti na meji. Ogroza voznike in druga vozila.