Slovenija > Črna kronika
79 ogledov

Vsi pošteni, vsi nedolžni

(Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Sodeč po današnjih zagovorih obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik vsi živijo pošteno življenje, brez sledu o kakšni hudodelski združbi.

Z branjem zagovorov se je v Ljubljani nadaljevalo eno najodmevnejših sojenj zadnjih let v tako imenovanem primeru Balkanski bojevnik. Tako kot na prejšnjem naroku so tudi obtoženi, ki so spregovorili danes, v svoj zagovor povedali, da niso člani nikakršne hudodelske združbe in da živijo pošteno življenje.

In kaj je med preiskavo najdeni heroin počel pri Boštjanu Kopčiču? Ta priznava, da je nekdanji zasvojenec, da da je imel skupno okoli 200 gramov kokaina in heroina pri sebi le za lastno uporabo. Tudi Peter Khermayer, Anes Selman, Dejan Zupan, Marko Bublič, Robert Šabić, Sandra Udrih, Suzana Remškar, Zdenka Kondič, Valter Abramović, Tadej Poljak, Miralem Lucević in Đemajli Manđuka so se izrekli za nedolžne ali pa se sploh niso želeli zagovarjati. Kondičeva niti ni želela razkriti svojega glasu, zato je moral njen zagovor prebrati odvetnik.

Med zagovori je bilo slišati, da se obtoženi med seboj poznajo "prek sorodstvenih vezi" ali "prek prijateljev," razlog, da so pri nekaterih našli orožje, pa je, ker so strastni lovci.

Minuli četrtek so se zagovarjali Dragan Tošić, Dragan Beljkaš, Jakob Remškar in Mirzet Lucević, nihče od njih pa ni želel odgovarjati na vprašanja sodnikov in tožilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.