Slovenija > Črna kronika
1026 ogledov

Z e-skiroja naravnost v bolnišnico ... trikrat!

E-skiro AVP
Štajerski policisti poročajo o hujši nesreči z e-skirojem. Kar dve nesreči z istim prevoznim sredstvom obravnavali tudi gorenjski policisti.

Policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o padcu osebe z električnim skirojem v okolici Ormoža. Voznica je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala na bankino, izgubila oblast nad vozilom in padla po vozišču, so ugotovili policisti.

Na kraju je posredovala ekipa nujne zdravniške pomoči, ki je poškodovano oskrbela in odpeljala v zdravstveno oskrbo. Ugotovljeno je bilo, da je voznica skiroja vozila pod vplivom alkohola (0,49 mg/l) in se pri padcu huje poškodovala, vendar ni v življenjski nevarnosti. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, kršiteljici pa bo izdan plačilni nalog.

V križišču v tovorno vozilo

Kranjski policisti so v petek okoli 14. ure obravnavali 18-letnega voznika e-skiroja, ki je zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču trčil v tovorno vozilo, pri tem je padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo.

Jeseniški policisti pa so v soboto nekaj po 18. uri obravnavali 14-letnega voznika e-skiroja, ki je vozil po kolesarski stezi v nasprotno smer, nenadoma zavil desno in trčil v bok pravilno vozečega avtomobila. Pri tem je padel in se telesno poškodoval.

Tudi njega so po oskrbi odpeljali v zdravstveno ustanovo, policisti pa so proti njemu začeli prekrškovni postopek.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.