Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Z nožem grozil uslužbenki

Žurnal24 main
Maribor: Moški je v lokalu s smrtjo grozil uslužbenki in hotel storiti samomor, poškodoval pa je tudi policista.

 

"Šestindvajsetletnik je 23-letni ženski z nožem grozil, da jo bo ubil in nato naredil samomor. Pri tem jo je z rokami držal za vrat. Policisti so ga pozvali, naj preneha. Moški je takrat skočil proti policistom in z nožem zamahnil proti njim. Uporabili so plinski razpršilec, vendar je kljub temu nadaljeval kršitev. Stopil je bliže k policistom in enega z ročajem noža oplazil po prsih," je povedal Bartolo Lampret s Policijske uprave Maribor.

V četrtek so bili policisti obveščeni, da v nekem gostinskem lokalu v Mariboru moški z nožem grozi uslužbenki in s samomorom. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da je moški res grozil 23-letni ženski, da jo bo ubil in nato storil samomor, pri tem pa jo je držal za vrat.

Policisti so moškega pozvali, naj odloži nož, nakar je moški z orožjem zamahnil proti policistom. Slednji so zato uporabili prisilno sredstvo – plinski razpršilec. Moški je kljub uporabi prisilnega sredstva stopil bliže k policistom in z ročajem noža oplazil enega policista po prsih.

Policisti so moškega obvladali, pri tem pa so ga lažje telesno poškodovali. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer so mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so ga pridržali.

Krivo ljubosumje
Kot smo še neuradno izvedeli, naj bi bila vpletena nekdaj par, 26-letnika pa naj bi k dejanju napeljalo ljubosumje. Policija je moškega pridržala, zoper njega pa bodo pristojnemu državnemu tožilstvu podali ovadbo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.