Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Za kar 95 odstotkov več goljufij

Lisice Shutterstock
Policija je v prvi polovici leta okrepila preiskave gospodarske kriminalitete.

Policija je v letošnjem prvem polletju v primerjavi z enakim obdobjem lani obravnavala za 49 odstotkov več kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Ta je predstavljala petino celotne obravnavane kriminalitete.

Ocenjena škoda zaradi gospodarske kriminalitete je bila v prvem polletju za 25 odstotkov višja kot v prvih šestih mesecih lanskega leta.

Goljufije, pranje denarja, zloraba položaja ...

Največ, za 95,4 odstotka, se je v tem obdobju povečalo število obravnavanih goljufij, je razvidno iz polletnega poročila o delu policije, objavljenega na njihovi spletni strani.

Sledila sta pranje denarja (93,5 odstotka več obravnavanih dejanj) in zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti (81-odstotna rast).

Občutno manj davčnih zatajitev

Za 62 odstotkov pa se je v enakem obdobju zmanjšala le obravnava davčnih zatajitev. Poleg 8,5 odstotka več korupcijskih dejanj je policija obravnavala še za 58,8 odstotka več kaznivih dejanj z elementi korupcije.

Komentarjev 1
  • allstarr111 12:37 08.september 2013.

    BTW v Petek so do malce narodu iz žepa ukradli MILIJARDO evrov, v zadnjem letu nekje dodatnih 6, v zadnjih 20 letih pa nekje 25-30. Že kdo preiskuje ?