Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Zaradi hudih poškodob umrl 59-letnik

primorska 09.10.2007, fernetici, mejni prehod, policija, foto: Barbara Milavec Barbara Milavec
Za posledicami prometne nesreče je v bolnišnici umrl 59-letnik.

Sinoči je v bolnišnici Rakičan za posledicami prometne nesreče umrl 59-letni slovenski voznik, ki se je hudo poškodoval v prometni nesreči 24. julija, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Nesreče se je zaradi nepravilnega ustavljanja zgodila avtocesti A5, Maribor – Lendava, izven naselja Cogetinci. Povzročil jo je 30-letni poljski državljan, ki je vozil tovorno vozilo s pripetim tovornim priklopnikom, po voznem pasu desnega smernega vozišča avtoceste A5, iz smeri Maribora proti Lendavi. Zunaj naselja Cogetinci je začel zavirati, ker mu je na zadnjem levem kolesu počila pnevmatika.

Vozilo je ustavil na voznem pasu, ob koncu odstavne SOS niše. V tem času je za njim, po voznem pasu, pripeljal voznik tovornega vozila, 59-letni slovenski državljan in s prednjim delom vozila trčil vanj.

Poljak je zaradi počene pnevmatike, vozilo ustavil na voznem pasu, čeprav bi z vožnjo lahko nadaljeval do naslednje odstavne SOS niše, ki so med seboj oddaljene okoli 500 m. Počena notranja pnevmatika ga namreč ni ovirala med vožnjo, so še sporočili s PU Maribor.

Policisti bodo poljskega voznika kazensko ovadili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.