Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Zasegli precejšnjo zalogo petard

(Foto: PP Murska Sobota) Žurnal24 main
Policisti iz Murske Sobote so zasegli večjo količino pirotehničnih izdelkov. V Segovcih se je 25-letnik pri izstreljevanju raket s pištolo poškodoval.

Danes ponoči sta policista, ki sta opravljala nadzor prometa, v naselju Šalovci zaustavila in kontrolirala 62-letnega državljana Avstrije. V vozilu sta odkrila 900 ognjemetnih izdelkov (petard) iz kategorije 3 in 1920 ognjemetnih izdelkov (petard) iz kategorije 2.

Petarde sta zasegla in kršitelja predlagala v postopek pri prekrškovnem organu. Prekrškovni organ je v hitrem postopku tujcu izrekel globo v višini 400 evrov.

25-letnik si je poškodoval oko
Policisti ob tem znova opozarjajo, da je nepravilna uporaba pirotehničnih izdelkov nevarna, o čemer priča tudi dogodek, ki se je zgodil včeraj zvečer v Segovcih. Tam si je namreč 25-letnik pri izstreljevanju raket s pištolo poškodoval levo oko.

Za tiste, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov, je predvidena globa od 400 do 1200 evrov.

Spomnimo, da je sicer uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja. Tudi v tem času pa teh izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so namenjeni takšni uporabi. Mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti je dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij 1 in 2 le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.