Slovenija > Črna kronika
153 ogledov

Zbil pešca, ki je umrl na kraju nesreče

slovenija18.07.08, predaja vozil, policija, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Zaradi nesreče je bila cesta na Orehku v Kranju popolnoma zaprta, zaporo pa so že umaknili.

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj na Orehku pri Kranju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 44-letni Kranjčan z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v starejšega pešca. Ta je vozišče prečkal na dovoljenem mestu. Pešec je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Prvi se ga je ognil, drugi žal ne

Policisti so z zbiranjem podatkov izvedeli, da se je tik pred nesrečo trčenju v tega pešca na kraju izognil neznani voznik, ki je peljal proti Kranju. Voznika zaradi razjasnitve posameznih dejstev policisti prosijo, naj se oglasi na kranjski policijski upravi (PU) ali pa pokliče na interventno številko 113.

Zapor do osem let

Kot so še sporočili s kranjske PU, preverjajo razloge za sum, da je bilo s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa storjeno kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Za  kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do osem let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.

To  je letošnja 15. prometna nesreča s smrtnimi žrtvami na gorenjskih cestah in četrta, v kateri je umrl pešec, dodajajo na PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.