Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Želel ga je ubiti in pojesti

Želel ga je ubiti, potem pa pojesti. (Foto: Istock) Žurnal24 main
Na Slovaškem so sporočili ime kanibala, ki je svojo žrtev našel na internetu. Dogovorjena sta bila, da mu pomaga pri samomoru, nato pa ga lahko poje. A si je žrtev zadnji čas premislila.

Slovaški mediji so razkrili identiteto kanibala, ki je prek interneta našel žrtev, ki ji bi pomagal pri samomoru in jo nato pojedel. Gre za računalniškega amaterja, člana strelskega društva, ki je izgubil službo, ker je v njej preveč časa preživel na spletnih klepetalnicah, Mateja Čurka iz Sokola. Družina in meščani so v šoku.

"Poznal sem ga. Mislil sem da je dostojen človek. Tukaj živi z družino že sedem let in nikoli ni imel težav," je povedal župan Sokola Vladimir Franka.

Dogodek je pretresel tudi njegovega brata, ki je znan skladatelj in urednik, Mariana Čurka, poroča Čas.sk.

"Takoj sem preložil potovanje. To je šokantna novica in slaba šala," je povedal Matejev brat in dodal, da ga v bolnišnici ne bo obiskal. "Želim, da ga ne bi obiskal nihče od družine, glede na to, kaj jim je storil."

Nastavili so mu past

Švicar, ki se je javil na kanibalov oglas, si je v zadnjem trenutku premislil in poklical policijo, ki je takoj organizirala zasedo. Namesto Švicarja je na dogovorjeno mesto odšel izurjen policist, ki je želel preveriti, ali je kanibal mislil resno. Medtem je  trideset policistov čakalo na njegov znak.
Ko je Čurko začel razlagati, kako naj bi vse skupaj potekalo, so policisti prišli iz zasede. Ko jih je opazil, je začel streljati. Vanj so policisti izstrelili pet nabojev, a mu je kljub temu uspelo raniti policista. kanibal je včeraj po poročanju tujih medijev podlegel strelnim ranam.

V njegovem nahrbtniku so policisti našli  žago, tablete in nože. Po gozdu je izkopal tudi luknje, kamor je želel zakopati neužitne dele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.