Slovenija
12140 ogledov

Danes noro vreme, sneg, ponekod tudi toča. In kako naprej?

1/3
A. Š.
Na Goriškem in ponekod v prestolnici padala tudi toča.

Ponekod po Sloveniji je danes padala tudi toča, bralka iz Rožne doline pri Novi Gorici, pa je ob fotografijah zapisala, da je sicer drobna toča padala kar 10 minut in dodobra pobelila tla. Trenutno tam hudi dežuje, v prestolnici pa na primer že močno sneži. 

Zaradi močnega dežja, sodre in ponekod tudi snega so ceste ponekod po državi spolzke, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste, kjer voznike pozivajo k previdnosti. Na ljubljanski zahodni obvoznici in na štajerski avtocesti je ponekod zaradi prometnih nesreč oviran promet, na Gorenjskem ponekod močno sneži. 

V višje ležečih krajih so razmere povsem zimske. Ponekod bo zapadlo od 10 do 30 cm snega, v gorah ponekod tudi do okoli pol metra.

Padavine bodo popoldne od severa slabele in do večera že večinoma ponehale. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8 °C.

Ponoči bo suho, veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 3 °C.

Jutri bo sprva precej jasno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Sredi dneva in popoldne bo več spremenljive oblačnosti, možne bodo tudi posamezne kratkotrajne plohe, lahko snežne. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do okoli 14 °C.

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne lahko nastane kakšna ploha. V torek bo pihal severni veter.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • djdj 16:47 14.marec 2021.

    Najtoplejša zima od kar se merijo temperature. Kajne? :)