Slovenija
17 ogledov

Deklica z osmimi udi šla pod nož

Po 40 urah operacije naj bi bila dveletna Lakshmi videti kot vsaka druga deklica Žurnal24 main
Skupina indijskih zdravnikov se je lotila tvegane operacije, ki naj bi deklici s štirimi rokami in štirimi nogami omogočila normalno življenje.

Dveletna Lakshmi Tatma je pri medenici zraščena s telesom svoje dvojčice, ki pa ni popolnoma razvita, saj ji manjka glava. Redka operacija, ki jo bo v izmenah opravila skupina vrhunskih kirurgov v mestu Bangalore na jugu Indije, naj bi trajala 40 ur. Med njo bodo zdravniki poskušali ločiti Lakshmijino hrbtenico in ledvico od organov dvojčice.

Rentgenska slika Lakshmi

 
Vodja kirurgov dr. Sharan Patil je deklico našel v odročni vasici v državi Bihar blizu meje z Nepalom. Majhno dekletce, ki se je neprestano spopadalo s povišano temperaturo in različnimi vnetji, ni prejemalo nobene zdravniške pomoči, zato se je Patilu zasmililo. Odločil se je, da bo otroka z osmimi udi poskusil rešiti. Starši so bili nad ponujeno pomočjo navdušeni, večina vaščanov pa je operaciji nasprotovala. Menili so namreč, da je deklica reinkarnacija boginje sreče, bogastva in lepote Lakšmi, ene od treh velikih boginj hinduizma, ki ima prav tako več rok in nog.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.