Slovenija
19 ogledov

Delnice Facebooka padajo

facebook Shutterstock
Delnice družbe Facebook so se danes spustile na najnižjo raven. Tečaj se je dotaknil vrednosti 19,01 dolarja, s čimer je bil le še en cent oddaljen od tega, da bi se njegova vrednost v primerjavi s tisto v prvi javni ponudbi delnic prepolovila.

Tečaj delnic Facebooka je v negativnem trendu že od četrtka, ko se je iztekel rok, v katerem je bilo nekaterim zgodnjim vlagateljem in zaposlenim v podjetju prepovedano prodati delnice. Tako se je število delnic, ki so na voljo za prodajo, povečalo za 271 milijonov.

V prvi javni ponudbi delnic maja so lahko vlagatelji delnice kupili za 38 dolarjev. Z izjemo začetnega navdušenja se je tečaj takoj znižal in vztraja pri bolj ali manj negativnem trendu. Vlagatelje skrbi, ali bo podjetje znalo povečevati prihodke ob uporabnikih, ki se vse bolj selijo na mobilne naprave, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Trenutno je delnica Facebooka vredna okoli 19,15 dolarja, s čimer je 3,62 odstotka pod gladino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.