Slovenija
15 ogledov

Delo mora Janši plačati 10 tisoč evrov

jansa slovenske zeleznice bobo Žurnal24 main
Primer SDS proti časopisni hiši Delo: sodnica je odločila, da mora Delo zaradi člankov o vpletenosti Janeza Janše v afero Patria plačati 10 tisoč evrov odškodnine. Janševa stranka je zahtevala 300 tisoč evrov.

Sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Božena Novak je odločila, da Delo stranki SDS dolguje opravičilo in plačilo 10 tisoč evrov odškodnine. Zastopnik Dela Stojan Zdolšek je za STA izrazil zadovoljstvo zaradi znižanja odškodnine. Spomnimo, SDS je zahteval 300 tisoč evrov. Delo se namerava na odločitev pritožiti.
SDS vs. Delo
Tudi SDS napoveduje pritožbo zoper odločitev sodišča, in sicer "zaradi nizke odškodnine". Posebno tožbo bodo vložili tudi zoper novinarja Dejana Karbo.

Leta 2009 je novinar Dela Karba v članku zapisal, da je nekaj denarja ob sklepanju poslov s patriami končalo pri stranki SDS.

Vodja finskih preiskovalcev Kaj Erik Björkqvist naj bi mu to tudi osebno potrdil, a je kasneje to zanikal. SDS se je zato odločil za tožbo. Ker takratni odgovorni urednik Dela Darijan Košir ni bil zaslišan, je Zdolšek zahteval dodatno dokazovanje svojih stališč.

Zagovornica nasprotne strani Nina Zidar Klemenčič je sicer pred odločitvijo sodnice zahtevala, naj sodišče naloži pridobitev izračuna za trženje oglasnega prostora v domnevno sporni izdaji Dela. Sodnica je obe zahtevi zavrnila.

Na Twitterju napovedal novo tožbo?

Obe strani sta svoje mnenje zapisali tudi na Twitter. Na Janšev zapis, da je Delo lagalo, je časopisna hiša odvrnila, da sam z lahkoto izreka sodbe o lažeh, ponarejanje dokumentov pa označuje s pomoto. Janša jim je v svojem slogu odvrnil: "SDS ni ničesar ponarejala. Očitno si Delo želi še ene tožbe."

Komentarjev 7
  • Stolp 20:12 13.julij 2011.

    Ja pa naj že dokažejo, no- Vsi samo neki govorijo, od tistega Magnusena naprej. Kje so dokazi. Ajde, čakam! Zame štejejo samo dokazi in nič drugega.

  • privat 19:17 13.julij 2011.

    nisem kriv ...nudili so mi denar in vzel sem ga....Naj davčna pregleda stroške in koliko je uradno zaslužil...če je razlika je...če pa ni razlike je nedolžen vsaj za te obsodbe. Naj se šerada konča

  • stalker 18:55 13.julij 2011.

    lete pare letim ja