Slovenija
31623 ogledov

Delo: Počivalšek dopušča možnost, da s svojo stranko spet 'prestopil'

Zdravko Počivalšek
1/2
Saša Despot
Sestala sta se predsednica SAB Alenka Bratušek in šef SMC Zdravko Počivalšek. Govorila naj bi tudi o morebitnem vnovičnem 'prestopu' Počivalškove SMC, poroča časopis Delo.

Počivalšek naj bi dopustil možnost vnovičnega 'prestopa' svoje stranke, vendar bi v tem primeru hotel zagotovilo, da bodo tokrat zdržali do rednih volitev, so še zapisali v Delu.

Zaradi katastrofalnega rezultata, ki jih stranki SMC napovedujejo javnomnenjske raziskave na morebitnih predčasnih volitvah, te Počivalšku niso v interesu, vprašanje pa je, ali bi ob trenutnem razmerju moči morebitni novi levi vladi uspelo zdržati do leta 2022.

Zaradi afer, ki pretresajo stranko DeSUS, je strmoglavila tudi podora DeSUS-u, zato tudi njim predčasne volitve v tem trenutku niso v interesu.

Bratuškova je za Delo priznala, da sta se s Počivalškom dobila: „Z vsemi predsedniki parlamentarnih strank sem v stiku, saj se je v politiki treba pogovarjati, še posebej, ko iščeš podporo za svoje predloge. Z večino ministrskih kolegov prejšnje vlade sem ostala v dobrih odnosih, tudi gospod Počivalšek je med njimi, in tudi stikov imamo kar nekaj.“

Alenka Bratušek | Avtor: Saša Despot predstavitev kandidatke za ministrico za infrastrukturo Alenke Bratušek pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor Saša Despot

Po njenih besedah so se pogovarjali o „marsičem – o razmerah v vladi, strankah, vzrokih za razpad Šarčeve vlade“.

Delo še poroča, da se je šef SMC pogovarjal tudi z nekaterimi drugimi opozicijskimi sogovorniki.

Komentarjev 27
  • joze05 16:26 17.avgust 2020.

    Drž se ti rajši svojih telic bo bolj pametno politiko pa pust drugim

  • dusan11 14:08 15.avgust 2020.

    SAB je kaj? gnoj aja

  • jezero 08:47 15.avgust 2020.

    SMC, SAB, Desus, SNS, Nsi - adios amigos - adijo - ....