Slovenija
35 ogledov

DeSUS-ovi upokojenci proti stranki

Angela Murko Pleš iz Kososa (SD): “Na račun kratkoročnih političnih točk in last Žurnal24 main
Pokojnine. Različne upokojenske organizacije pozivajo k sprejemu reforme. Erjavec o tem, ka ko bodo glasovali, molči.

Reforma. “Ni čas za pristranska politična ali stanovska preigravanja!” S temi besedami Koordinacijski odbor seniorskih organizacij Slovenije (Kosos) poziva tako politične stranke kot socialne partnerje, naj podprejo pokojninsko reformo.

V Kososu je združenih 17 civilnodružbenih organizacij in seniorskih delov političnih strank, tudi DeSUS-ova, katere predstavnik Željko Železnik se je prav tako podpisal pod poziv.

V 20 letih se nismo niti enkrat skregali. Nikoli ni prišlo do političnega zbadanja.
Pavel Erzin, Kosos (SLS)

Nič ne prekupčkavamo, nihče nas noče kupiti, nihče nas ne prepričuje. S svojim lastnim prepričanjem bomo naredili, kar je za to populacijo najboljše,” se je na potezo upokojenih članov stranke odzval vodja poslanske skupine DeSUS Joško Godec. Pristavil je, da Železnika ne pozna in da ne ve, “kaj predstavlja”.

Ali bodo poslanci DeSUS na jutrišnji seji državnega zbora (DZ) glasovali za reformo, včeraj ne Godec ne Karl Erjavec po seji izvršnega odbora stranke nista želela razkriti. Kot je dejal Erjavec, bodo svojo odločitev najprej danes predstavili premierju.

Ne moremo zdaj zaradi formule usklajevanja pokojnin izpostaviti celotne reforme,” pa poudarja predstavnica zveze društev upokojencev v Kososu Anka Tominšek, ki poudarja, da lahko DZ tako ali tako že prihodnje leto sprejme drugačno formulo, saj “smo jo do zdaj spreminjali že petkrat”.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.