Slovenija
11747 ogledov

Devet milijonov evrov za gojenje solate

Steklenjak, ki ga bo zgradila skupina Panvita
1/2
Panvita
Skupina Panvita je začela z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate.

Z gojenjem naj bi začeli junija prihodnje leto, naložba bo stala devet milijonov evrov.

"Steklenjak bo namenjen pridelavi solatnic, skupna površina objektov investicije znaša 2 hektarja pridelovalne površine. Gre za investicijo v visokotehnološko pridelavo zelenjave skozi vse leto na dovršenem sistemu gojenja in na premičnih gojitvenih kanalih. Prav tako omogoča nadzor ter uravnavanje mikroklimatskih pogojev. Na letni ravni je predvidena pridelava 4 milijonov glav solate," so pojasnili v podjetju.

"S tovrstnimi investicijami želimo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov. Verjamemo, da bomo s tem pripomogli k boljši prehranski varnosti in dostopnosti svežih, kakovostnih zelenjavnih pridelkov za slovenske potrošnike," je ob tem dejal Toni Balažič, izvršni direktor Skupine Panvita.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:33 12.junij 2024.

    V ustavi imamo menda zapisano pravico do vode in da virov ne moremo prodati tujcem...Pa poglejte pivovarne, stekleničenje navadnih in mineralnih voda, hidroponika, itd...Voda je naša le še tista, ki nam hiše odnaša....

  • PasjaProcesija 09:36 12.junij 2024.

    Naj Balažič še reče medijem, da je investicijo omogočil denar novih lastnikov. Za boljši učinek naj uporabi učene besede, npr. "finančna injekcija" ali "dokapitalizacija". Hrvati niso od muh, v enem mesecu spravijo projekt skupaj. Oz. drugače: solato seje Panvita, pobrali ...prikaži več pa jo bodo Hrvati ;)