Slovenija
94 ogledov

Dež bo prinesel nižje temperature

V začetku tedna bo vreme še nestanovitno, zato ne pozabite dežnika. (Foto: istoc Žurnal24 main
Čakata nas zagotovo še dva sončna dneva, nato pa naj bi se ohladilo. Dež bo prinesel nižje temperature.

Danes bo pretežno jasno, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Celzija, precej jasno bo tudi jutri. Občasno bo na nebu več koprenaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 26 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V četrtek bo še precej jasno, v petek pa bo oblačno in od zahoda bo začelo deževati. Sprva bodo tudi nevihte, nekoliko se bo ohladilo. "Koliko se bo ohladilo, je težko reči. Trenutno ne kaže, da bo prišlo do velikih temperaturnih sprememb. Glede na to, da je vreme nepredvidljivo in petkova napoved nezanesljiva, je bolje, da še malce počakamo. Sprememba bo, kako izrazita, pa se še ne ve," je dejal dežurni meteorolog Agencije RS za okolje (Arso).

Pretežno jasno bo, vsaj do četrtka, tudi v gorah. Danes bo pihal šibak zahodnik do severozahodnik, jutri pa šibak vzhodnik, v visokogorju večinoma veter zahodne smeri. Temperatura na 1.500 metrov bo okoli 15, na 2.500 metrov pa okoli 11 stopinj Celzija.

Na Hrvaškem še toplo

Na Hrvaškem bo vreme podobno kot pri nas. Temperature se bodo gibale od 25 do 32 stopinj Celzija. Na Jadranu lahko zapiha šibka, zmerna in ponekod močna burja ali severni veter, popoldne pa zahodni ali severozahodni veter. Podobno vreme bo tudi v četrtek, medtem ko naj bi se konec tedna ohladilo tudi pri njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.