Slovenija
39450 ogledov

Do 31 bo šlo, morda še višje, nato pa ...

pomladansko vreme sonce dež Profimedia
Vse topleje bo.

Vremenoslovci na Arsu za danees napovedujejo delno jasno vreme, popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva precej jasno, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj.

V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi, napovedujejo na Arsu. V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna.

V ponedeljek bo sončno, prihodnji teden bo vsak dan topleje.

Napoved od 17. do 22. junija 

Od nedelje do naslednjega petka bodo naši kraji pod vplivom višinskega grebena z visokim zračnim tlakom. Nad naše kraje bo dotekala postopno bolj vroča zračna masa iznad Sredozemlja in severne Afrike. Nad zahodno Evropo in severno od Alp bo vztrajala višinska dolina z nizkim tlakom in hladnejšim zrakom v višinah, ki lahko vpliva na vreme pri nas proti koncu prihodnjega tedna, vremensko sliko razlagajo na Arsu.

Od ponedeljka do vključno srede kaže na sončno in vse bolj vroče vreme. V ponedeljek in torek bodo po nižinah najvišje temperature od 27 do 31 stopinj, v sredo bo še nekoliko bolj vroče. 

V četrtek se verjetnost za kakšno nevihto že nekoliko poveča, medtem ko je - poudarjajo na Arsu - za petek in soboto vremenska napoved še negotova. Verjetno se bo nekoliko ohladilo, povečala se bo možnost za krajevne plohe in nevihte.

Vreme prglednica | Avtor: Arso Arso
Kranj nevihta mavrica Slovenija Arso z ugotovitvami glede padavin

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.