Slovenija
59861 ogledov

Do srede 364 tisoč ljudi dobi izredno nakazilo, povprečno 262 evrov

denar banka štetje denarja denarnica evri bankkomat Profimedia
Rok za izplačilo se izteče v sredo, 29. maja.

Do srede, 29.  maja, bo finančna uprava zavezancem, ki so informativni izračun dohodnine prejeli v začetku aprila, vrnila preveč plačano dohodnino. Od 930.749 izdanih informativnih izračunov jih je bilo 364.491 z vračili, povprečni znesek vračila znaša 262 evrov. Skupni znesek vračil je več kot 95 milijonov evrov. Vračila sicer začnejo izvajati nekaj dni pred rokom. 

V prvem svežnju je bilo tudi 130.990 informativnih izračunov z doplačili, povprečni znesek doplačila je 266 evrov, skupaj pa je za skoraj 35 milijonov evrov doplačil. Rok za plačilo premalo plačane dohodnine je 29. maj 2024,  

Skoraj pol informativnih izračunov, izdanih v prvem svežnju, ni imelo ne doplačila ne vračila.

Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen 31. maja 2024.

V prvi tranši so informativni izračuni prejeli rezidentom Republike Slovenije, ki so zavezanci za  dohodnino in niso uveljavljali vzdrževanih družinskih članov ali niso dosegali dohodkov iz dejavnosti (če davčno osnovo ugotavljajo na podlagi dejanskih prihodkov in dejanskih odhodkov) ali nimajo dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti (KD).

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • bobubob 16:50 28.maj 2024.

    Davek na davek, pa prispevek ki je tudi davek, pa davek na že plačan davek, pa socialistična progresija, vse to je v bistvu davek na naše volilno pišmeuharjenje - nič čudnega, da nam potemtakem nabijajo prav eksotične davke, saj se ...prikaži več zaradi tega nikomur nič ne zgodi. Kako pa to porabljajo, eh, tam se šele prične prava kriminalka, kaj kriminalka, zločin. A če tega ne vidiš, tega ni. Če pa kdo to vidi, je seveda zgolj zarotnik ki nima pojma kako odgovorno država skrbi za to, da porabi ves denar.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:30 28.maj 2024.

    Vedno se dela propaganda, ko se vrača dohodnina in vedno se sliši, kot da država te denarce deli iz vse dobrote, čeprav je to naš denar.

  • miho 07:16 28.maj 2024.

    Kdo sploh dobi vračila? Jaz ga še nikdar nisem dobil. Vsako leto plačam toliko akontacij kot znaša ob letu obračunana dohodninska obveznost, torej ne doplačam nič in nič mi ni vrnjeno.