Slovenija
512 ogledov

Dober milijon za kadrovsko podhranjenost v domovih za ostarele

denar Profimedia
Odločitev je sprejeta.

Vlada bo za izboljšanje kadrovskih pogojev pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe na novo proračunsko postavko ministrstva za solidarno prihodnost prerazporedila 1,3 milijona evrov, so po današnji seji sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Vlada je sicer danes tudi imenovala več predstavnikov ustanovitelja v svete javnih zavodov Doma starejših občanov Trebnje, Varstveno delovnega centra Novo mesto, Varstveno delovnega centra Zasavje in Varstveno delovnega centra Zagorje ob Savi, saj sedanjim predstavnikom ustanovitelja v svetu kmalu potečejo mandati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Enzgg4 22:09 12.september 2024.

    To je drobiž kakršno imajo stanje v domovih. Žalostno dejstvo je, da so naši DSO-ji hiralnice, kjer za naše starce ni dobro poskrbljeno. Oziroma je ok za tiste, ki lahko skrbijo zase. Za tiste, ki so odvisni od strežnega osebja, ...prikaži več ki ga v domovih močno primanjkuje, pa je to borzovlak za pot v jamo. Vem iz izkušnje.

  • Ender3 21:46 12.september 2024.

    Kaj se aktualnega dogaja v naših domovih za dolgotrajno oskrbo je nazorno opisal raziskovalni novinar.. https://necenzurirano.si/clanek/preiskovalne-zgodbe/alenka-znidarsic-kranjc-crpa-milijone-iz-svojega-poslovnega-imperija-1304943