Slovenija
20 ogledov

Dogovor s sindikati

Njihova usoda je, kot pravijo v Novolesu, zdaj odvisna predvsem od bank in drugi Žurnal24 main
Novoles. Do potrditve prisilne poravnave ne bodo stavkali.

Straža. "Dogovorili smo se, da do odločitve sodišča o izidu prisilne poravnave sindikati in delavci ne bodo stavkali," je včeraj ob podpisu sporazuma povedal Sergej Murgelj, predsednik uprave Novolesa.

Uprava se je v sporazumu zavezala, da bo obveznosti do delavcev za februar in marec do vključno 14. marca, ko je bila uvedena prisilna poravnava, plačala v najkrajšem možnem roku, odvisno od likvidnosti družbe. Plače pa bodo od 14. marca redne, so še sporočili z uprave, do vsakega 18. v mesecu.

"Sklenitev sporazuma je pomembno sporočilo vsem, da je naše poslovanje stabilizirano in da tudi med zaposlenimi uživamo veliko mero zaupanja," je dodal Robert Štumpf, član uprave.

Komentarjev 1
  • Milan Samide 15:11 14.december 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori ...prikaži veči oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.