Slovenija
35499 ogledov

Domnevni morilec Gašperja Tiča pred sodnika

Umor na Trubarjevi Žurnal24 main
Bodo sojenje za javnost zaprli?

Po več mesecih špekulacij in velike medijske pozornosti naj bi v sredo vendarle potekal predobravnavni narok za Stefana Cakića, ki je obtožen uboja igralca Gašperja Tiča v stanju bistveno zmanjšane neprištevnosti.

Gašper Tič Smrt Gašperja Tiča Slovenija Smrt Gašperja Tiča: S krvnikom sta se nekaj časa poznala
Umor na Trubarjevi Slovenija Zagovornik osumljenca za uboj Gašperja Tiča uspel s pritožbo

Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli 18. junija v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Poklical jih je Cakić. Po navedbah policije sta se Tič in osumljenec poznala že prej. Ko sta zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer je prišlo do spora. Med prepirom je 20-letnik večkrat z ostrim predmetom zabodel igralca, ki je zaradi izkrvavitve na kraju umrl. Storilcu so policisti kmalu po dogodku odvzeli prostost.

Tožilstvo je obtožnico vložilo že avgusta, a se je njegov zagovornik Gorazd Fišer pritožil, neuradno zato, ker v fazi preiskave v zadevo niso vključili psihiatra. Decembra vložena obtožnica tako Cakiću očita uboj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora. Tožilstvo je obtožnico vložilo že avgusta, a se je njegov zagovornik Gorazd Fišer pritožil, neuradno zato, ker v fazi preiskave v zadevo niso vključili psihiatra. Decembra vložena obtožnica tako Cakiću očita uboj v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti.

Gašper Tič Nova obtožnica Slovenija Za uboj Gašperja Tiča morda manj kot pet let zapora

Mediji že od prvih faz postopka špekulirajo, da bo sojenje potekalo za zaprtimi vrati. V sredo bo jasno, ali bo tožilstvo res predlagalo izključitev javnosti s sojenja.

gašper tič Slovo od Gašperja Tiča Magazin Slovo od Gašperja Tiča
Komentarjev 19
  • stary1 09:05 15.januar 2018.

    Baje je u murgljama veliko pedrov,

  • matermila 06:01 15.januar 2018.

    Novo v primeru Gašperja Tiča.A so mu kakega tiča našli v zadnjiku?

  • Avatar čavez
    čavez 18:55 14.januar 2018.

    Združba samih bolnikov.