Slovenija
15 ogledov

Donacije niso dovolj pregledne

Poročilo NO bodo mestni svetniki skupaj z odlokom o lanskem zaključnem računu MO Žurnal24 main
Nadzorni odbor. Mestni občini nalaga 19 obveznih priporočil in predlogov.

Mestna uprava naj pripravi ustrezen interni akt, v katerem bo na enem mestu celovito urejena problematika donacij Mestni občini Ljubljana (MOL) – to področje je pomanjkljivo urejeno, ugotavlja nadzorni odbor (NO) MOL v poročilu za lani.

Vrtci in razsvetljava
Lani je MOL za investicijsko vzdrževanje vrtcev plačala skupno dobra dva milijona evrov, kar je bila le 72-odstotna realizacija. Realizacija je v veliko primerih močno odstopala od načrtovanih zneskov, tako navzgor kot navzdol; NO ugotavlja, da je načrtovanje neustrezno.

MOL naj zato pripravlja enotne oziroma skupne javne razpise, če pa to ni mogoče, naj razmisli o drugačni organiziranosti vrtcev. Med zanimivejšimi “obveznimi priporočili in predlogi”, ki jih NO nalaga MOL, je priprava analize učinkov prenosa dela del z Javne razsvetljave na Javna parkirišča in tržnice ter analiza stroškov opravljanja tega sklopa javne gospodarske službe.

Presenetljiv protokol
Za dejavnost župana in podžupanov je bilo lani načrtovanih 740 tisoč evrov, realizacija je bila 85-odstotna, več kot polovica sredstev pa je šla za protokolarne storitve.

NO je zaprosil za razčlenitev konta posebni material in storitve in dobil odgovor, da gre za stroške uničenja odpisanih osnovnih sredstev. “Pojasnilo preseneča, saj je znesek v višini 81.268 evrov, za katerega smo prosili pojasnilo, knjižen pri uporabniku župan – protokol,” se v poročilu čudi predsednik NO Ivan Oven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.