Slovenija
7 ogledov

Draga vaservaga

Posedanje. Če koprska občina, lastnica stavbe, policistom ne bo uredila izravnave tal, jo bo plačala.
Če se bo vlada strinjala, bomo letos prek javnega razpisa in finančnega najema poskušali najti nov objekt.
Policija

Visi za 18 centimetrov. Posedanje stavbe, v kateri domuje koprska policijska uprava, povzroča zaposlenim obilo zdravstvenih težav – od vrtoglavic do bolečin v hrbtenici. Lastnik stavbe je sicer koprska občina, ki je lani jeseni naročila večmesečno spremljanje posedanja objekta. Z ministrstva za notranje zadeve (MNZ) so jo zato že večkrat pozvali, naj jim rezultate tudi posreduje.

Ker policijske pisalne mize visijo, pisarniški material z njih beži, stoli zaposlenih pa se sami popeljejo po prostoru, so se na ministrstvu odločili, da bo treba tla v stavbi vsaj izravnati.

“Če najemodajalec ne bo poskrbel za ureditev oziroma suhomontažno izravnavo tlakov v objektu, jo bo ministrstvo na stroške lastnika naročilo samo. Vrednost izravnave tal je ocenjena na 40 do 50 tisoč evrov,” napovedujejo na ministrstvu.

MNZ je sicer že poskušalo najti kratkoročno rešitev in najeti nadomestne prostore, konec leta je tudi izvedlo informativno povpraševanje, a ustrezne ponudbe za selitev na novo lokacijo ni uspelo dobiti.

Kam pa s “Postojnčani”?
Glede na to, da je v obstoječi zdravju škodljivi stavbi policijske uprave gneča, nas je zanimalo, kam nameravajo namestiti zaposlene, ki jih bodo selili iz postojnske uprave. Od tam naj bi se po ocenah selilo okoli 80 ljudi. Po 1. juniju bo Policijska uprava Koper delovala na različnih lokacijah: delno v Moretinih in v stavbi na Ulici 15. maja, ki se poseda in v kateri po ocenah ni prostora za “preseljene”, ter na Ukmarjevem trgu. Manjkajoče prostorske zmogljivosti pa bodo zagotovili tudi s preureditvijo samskih sob na Ljubljanski ulici v poslovne 
prostore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.