Slovenija
4305 ogledov

Drama v psihiatrični kliniki: Odstopila je, ker so jo trpinčili in ji lagali

Psihiatrična bolnišnica
Odstopila naj bi tudi njena namestnica.

Portal N1 je v soboto objavil nova pričevanja o nasilju na Psihiatrični kliniki Ljubljana, vodstvo klinike pa je zatrdilo, da so vse prijave nasilja obravnavali "celostno in sistematično", a nasilnega vedenja zaposlenih znova niso mogli potrditi.

Kot omenjeni portal poroča danes, pa je zaradi dogajanj odstopila pomočnica generalnega direktorja za zdravstveno nego dr. Jožica Peterka Novak. Že poleti je zaradi prijav odredila izredni strokovni nadzor, nato pa je bila "zaradi trpinčenja na delovnem mestu" bolniško odsotna. S klinike naj bi jo med tem obvestili o tem, da jo želijo razrešiti s funkcije, a je nato odpoved podala kar sama. 

Bojan Zalar Slovenija O izjavi direktorja psihiatrične klinike: "Gre za poskus utišanja žrtev!"

"Ne želim več delati z ljudmi, ki jim nista pomembni varnost pacientov in kakovost oskrbe in ki lažejo in prilagajajo resnico," je povedala za N1. Poleg tega je razkrila, da očitno niso želeli, da sodeluje na novinarski konferenci, kjer so želeli razjasniti očitke, saj je o njej sploh niso obvestili. Zalar je sicer takrat izjavil, da je Jožica Peterka Novak na bolniški, čeprav je bila v resnici v sosednji pisarni.

 

Predlog za njeno razrešitev naj bi sicer generalnemu direktorju prof. dr. Bojanu Zalarju podala strokovna direktorica klinike prof. dr. Blanka Kores Plesničar, očitala ji je slabo organizacijo dela, neobveščanje vodstva, preveliko odsotnost z delovnega mesta zaradi dopusta in bolniške, pomanjkanje nadzora nad zaposlenimi v zdravstveni negi ter "pasivnost v času medijskih obtožb o nasilju zaposlenih v zdravstveni negi".

Po informacijah N1 naj bi danes odstopila tudi namestnica dr. Peterke Novak.

dezurni@styria-media.si

Psihiatrična bolnišnica Slovenija Zdravje Direktor o nasilju nad pacienti: "Če nečesa ni, ne vem, kako ukrepati!"
Komentarjev 3
  • Kmodri 16:26 23.oktober 2023.

    Sedaj bodo ustanovili kliniko specializirano za zdravljenje psihiatrov! Normalno, saj so že po defoltu blazni!

  • tamara8 16:06 23.oktober 2023.

    Očitno ni samo UKC LJ dohtarska greznica, ampak tudi druge zdravniške ustanove.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:53 23.oktober 2023.

    Očitno bi morali v tej ustanovi zamenjati zdravljene in tiste ki jih zdravijo. Očitno vodstvo potrebuje psiholosko pomoč.

Sorodne novice