Slovenija
4 ogledov

Drevesa padajo na vzhodu, voda narašča na jugu

dež Saša Despot
Slabo vreme je predvsem v vzhodnem delu države povzročalo že kar nekaj preglavic. Medtem pa južni vodotoki kipijo od vode.

Še danes in v nedeljo lahko ob intenzivnih padavinah in taljenju snega narastejo manjši vodotoki v predalpskih porečjih zahodne Slovenije ter v porečjih Krke in Ljubljanice, opozarjajo pri Agenciji za okolje. Reka Krka bo v srednjem in južnem toku povplavljala na območju pogostih poplav. 

Cerkniško jezero je preseglo območje običajne ojezeritive, a je njen vodostaj tako kot pri Planinskem polju trenutno ustaljeno. Bosta pa obe jezeri v prihodnjih dneh naraščali. Ljubljanica se razliva na območjih vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju. 

Tudi morje je zelo visoko, zaradi močnega juga bo nocoj lahko poplavljalo nižje dele obale. 

Veter pa je preglavice že povzročal na severovzhodum na območjih med Radljami ob Dravi in Mariborom, kjer je prišlo do več zdrsov zemeljskih in kamnitih plazov, drevja je podiralo tudi na Dravskem polju. Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je v Rušah prišlo do izpada elektrike, ki ga še odpravljajo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.