Slovenija
2626 ogledov

Družina z Norveške v vzpenjači doživela presenečenje

Šestmilijonti potniki ljubljanske vzpenjače Ljubljanski grad
Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad, ki je začela obratovati konec leta 2006, je do danes prepeljala že šest milijonov potnikov.

"Prvi milijon obiskovalcev gradu smo prepeljali konec leta 2010, štiri leta po začetku obratovanja, naslednji milijoni pa so si sledili v vse krajših časovnih obdobjih: drugi po treh letih, naslednji na dve leti, vse do rekordnega leta 2019, ko je vzpenjača v enem letu prepeljala kar 590.128 potnikov. Leti za tem so zaznamovali epidemija covida-19 in daljša obdobja, ko vzpenjača ni obratovala. Lani smo se s 543.449 prepeljanimi potniki že zelo približali predkoronskemu obdobju. Letos je bil obisk v prvih šestih mesecih še nekoliko boljši, do konca junija smo namreč prepeljali nekaj manj kot tri odstotke več potnikov kot v enakem obdobju lani," so sporočili iz zavoda Ljubljanski grad.

"Šestmilijonti potnik je bila družina iz Norveške, ki je Ljubljano obiskala prvič. Razveselili smo jih s priložnostnim darilom iz Grajske trgovine Friderik in sladkim razvajanjem v Grajski kavarni," so še dodali.

Naslednji milijon potnikov bodo predvidoma dosegli v letu 2026.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.