Slovenija
752 ogledov

Državna cesta bo več kot mesec dni zaprta

zapora ceste Saša Despot
Zaradi obnove bo več kot mesec dni zaprta cesta Poljčane-Majšperk

Zaradi obnove dobrih 2,5 kilometra ceste skozi naselje Globoko in Stranske Makole bo od ponedeljka do 7. decembra za ves promet zaprta državna cesta med Poljčanami in Majšperkom, so sporočili z direkcije za infrastrukturo. Čas predvidene popolne zapore se lahko sicer zaradi tehničnih težav ali vremenskih razmer tudi spremeni.

Kot so pojasnili na direkciji, je v sklopu del predvidena obnova voziščne konstrukcije, zamenjava asfaltnih zmesi, ureditev odvodnjavanja vozišča, obnova muld, ureditev bankin, jaškov in prepustov ter prometne opreme in signalizacije. Pogodbena vrednost gradbenih del znaša nekaj manj kot 450.000 evrov.

V času popolne zapore bo obvoz med drugim urejen po državni cesti med Poljčanami in Slovensko Bistrico ter po lokalni cesti Slovenska Bistrica-Pečke.

Skozi območje popolne zapore bodo sicer omogočili dostop stanovalcem ter intervencijskim vozilom po dogovoru in z navodili izvajalca, so še dodali na direkciji, ob tem pa uporabnike prosili za strpnost in potrpežljivost.

Fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.