Slovenija
12 ogledov

Dva milijona s parkiranjem

Parkirišča. Največ avtomobilov na parkirišču NUK, zemljišče še do pomladi.
S pajkom osem tisoč
Pajek. Letos so do konca septembra odpeljali okoli 5.300 vozil, lani pa slabih osem tisoč. Lani je bil prihodek dobrih 435 tisoč evrov, letos slabih 20 tisočakov več.

Z okoli šest tisoč parkirnimi prostori, ki jih upravlja Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), so lani zaslužili okoli 2,8 milijona evrov. Letos do konca septembra so pobrali okoli 2,2 milijona evrov parkirnin, je povedala Darja Pungerčar, vodja sektorja parkirišč pri LPT.

Največ vozil pri NUK
"Najbolj ferkventno parkirišče je trenutno NUK zaradi bližine centra mesta ter prireditev v mestu in Križankah," je razložila Pungerčarjeva. Pogodba o uporabi zemljišča med občino in visokošolskim ministrstvom sicer velja do pomladi prihodnje leto. "Če bo pogodba podaljšana, bomo omogočili parkiranje tudi po odprtju garažne hiše,” pa je odgovorila na vprašanje, ali bo parkiranje tam še mogoče, ko bo začela delovati garažna hiša na Kongresnem trgu. Koliko sredstev na mesec prinese omenjeno parkirišče, niso odgovorili.

Za vzdrževanje parkirišč na 20 lokacijah in posameznih parkirnih prostorov v mestu LPT potrebuje okoli 420 tisoč evrov na leto. Gre predvsem za obnovo talne signalizacije, servisiranje prometne opreme, urejanje in čiščenje parkirišč, zimsko službo in podobno, je še povedala Pungerčarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.