Slovenija
21088 ogledov

Dva otroka je prevažal v prtljažniku

Toyota zaseg policia tihotapec PU Novo mesto
Metliški policisti so med opravljanjem nalog pri Drašičih včeraj okoli 16.00 naleteli na voznika osebnega avtomobila Toyota verso latvijskih registrskih oznak.

Med postopkom so ugotovili, da 62-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Dva otroka je tihotapec prevažal v prtljažniku.

Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Državljani Turčije so izrazili namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito in so bili po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom

Komentarjev 10
  • jakec42 09:19 11.oktober 2024.

    izgnat nazaj v Ukrajino,naj se raje bori za svojo državo!

  • atamama 19:40 10.oktober 2024.

    Ti ljudje bi morali biti registrirani na Hrvaškem. Zakaj niso? Kaj je naredilo MNZ in vlada da bi se to vprašanje rešilo? Ali so obvestili EU komisijo in kako je le-ta ukrepala? Hudiča, bolj kot vidim smo mi ''neumni'' policaji ...prikaži več prezasedeni, vladajoči pa se delajo norce. Zakaj opozicija Pokljukarje ne interpletira oziroma prijavi tožilstvu?

  • Avatar NickMason
    NickMason 13:28 10.oktober 2024.

    Za koga neki pa se treba švercat itz Turčije,saj je država kot vsaka EU in greš kamor ti paše,to je pa čist brez veze,razen če ni razpisana tiralica oz. so v kazenskem postopku.